Tovar v akcii


Benefity


Poštovné vrátane balného:
SR: 2,90 €, pri nákupe nad 70.-€ ZDARMA
ČR: 6,30 €, pri nákupe nad 100.-€ ZDARMA


Kvalitné krmivá


Denim Collective


K9 JORDAN

Porovnanie cien na Pricemania.sk NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

Prečo dôverujeme krmivám PETCUREAN?

21. 02. 2020, 09:34

Prinášame vám odpovede výrobcu Petcurean na najčastejšie otázky ohladne surovín, farbív, konzervácie a spracovania ich krmív.

Petcurean logo

Sú ingrediencie používané v produktoch Petcurean „potravinárskej kvality“?
Naše výrobky obsahujú čerstvé mäso a prísady z mäsovej múčky, ktoré pochádzajú zo zvierat, ktoré CFIA pripravila na ľudskú spotrebu (v potravinárskej kvalite). Ovocie a zelenina použité v našich receptúrach GO! NOW FRESH a GATHER tiež pochádzajú zo zdrojov určených pre konzumáciu ľuďmi. Netvrdíme však, že tieto zložky sú „potravinárskej kvality“ nakoľko keď jednotlivé zložky opustia spracovateľské zariadenie určené na konzumáciu ľuďmi a vstúpia do spracovateľského závodu na „krmivo pre domáce zvieratá“, prísada stráca svoju klasifikáciu  „potravinárskej kvality“.

Čo je organická zložka?
Certifikovaná organická zložka poskytuje záruku, že zložka spĺňa prísne vládne normy týkajúce sa spôsobu pestovania, zaobchádzania a spracovania potravín; pomocou metód ekologického poľnohospodárstva. Ekologické poľnohospodárstvo sa zameriava na poľnohospodárske postupy, ktoré podporujú ochranu a regeneráciu pôdy a vody a znižujú znečistenie. Ekologickí poľnohospodári používajú prírodné hnojivá a metódy ničenia škodcov, aby prospeli pôde, rastlinám a zvieratám pre zdravé životné prostredie. Viac info tu:
https://www.petcurean.com/blog/pet-food-certifications/

Kde sa vyrábajú vaše produkty?
Suché krmivo pre domáce zvieratá sa vyrába v kanadskom Ontáriu. Naše konzervované výrobky sa vyrábajú predovšetkým v kanadskom Ontáriu a sekundárne v závode v New Jersey v USA. Naše NOW FRESH dusené mäso a paštéty sa vyrábajú vo Wisconsine v USA. Naše pamlsky SPIKE Jerky sa vyrábajú v Gruzínsku v USA. Náš GO! múčkové zmesi sa vyrábajú v Britskej Kolumbii v Kanade.

Používate vo vašich receptúrach pšeničný lepok alebo koncentrát ryžových bielkovín?
Nie. Glutény z pšeničného a ryžového proteínového koncentrátu sú menej kvalitným zdrojom bielkovín a uprednostňujeme použitie iba prémiových zdrojov bielkovín.

Čo je to múčka (napr.: kuracia múčka)?
Čerstvé mäso sa prevádza na mäsovú múčku treťou stranou pomocou procesu varenia. Tento proces odstraňuje vodu z mäsa a umožňuje výrobcom krmiva pre spoločenské zvieratá pridávať mäsovú múčku ako suchú zložku. Mäsové múčky sa používajú v krmive pre domáce zvieratá, aby sa zabezpečila konečná granulovaná potrava pre domáce zvieratá, ktorá má vysoko kvalitnú bielkovinu a vysokú nutričnú hodnotu (keďže na výrobu 1 kg múčky je potrebných 3 až 5 kg čerstvého mäsa). Okrem toho majú mäsové múčky zvýšenú trvanlivosť v porovnaní s čerstvým mäsom. Niektorí výrobcovia používajú konzervačné látky, ako je etoxyquin, BHA a BHT, v procese od porážky po spracovateľský závod, ktoré nemusia byť uvedené na zozname zložiek potravín. V spoločnosti Petcurean však zabezpečujeme, aby všetky naše mäsové jedlá neboli konzervované etoxychinom, BHA alebo BHT medzi zabitím a spracovaním a od všetkých našich dodávateľov a partnerov požadujeme, aby používali prírodné konzervačné látky (vitamín E). Petcurean v našich potravinách používa iba múčky ktoré deklarujú druh mäsa z ktorého boli vyrobené (napríklad kuracie múčky), pretože tieto múčky sú zdrojom kvalitnejších bielkovín a sú vyrobené iba zo svaloviny a kostí. Alternatívne zdroje mäsovej múčky (múčky z vedľajších produktov* a nešpecifikované mäsové múčky**) sú horšie zdroje bielkovín a spoločnosť Petcurean ich nevyužíva.

* Jedlá z vedľajších produktov (ako napríklad múčka z hydinových produktov) môžu obsahovať nežiaduce zložky, ako sú zobáky a perie.

** Nešpecifikované mäsové múčky (ako napríklad hydinové múčky) môžu zahŕňať mäso z mnohých rôznych neznámych živočíšnych zdrojov.

Čo je to dehydrované kurča alebo treska?
Dehydrované mäso je koncentrovaným zdrojom bielkovín a je spracované šetrnejšie ako múčka. Na rozdiel od mäsových múčok, ktoré sa vyrábajú tak, že sa najprv odstraňuje tuk lisovaním a následne sa mäso varí, dehydrované mäso sa jednoducho suší bez varenia alebo lisovania. Dehydratácia využíva celú surovinu a jednoducho odstraňuje vodu, nie tuk.

Prečo niektoré z vašich receptov používajú mäsové múčky, zatiaľ čo iné nie?
GO! SOLUTIONS ™ krmivá boli vytvorené tak, aby boli bohaté na živiny a nabité energiou - skutočné fitness jedlo pre aktívne psy a mačky, a pre tých, ktorí majú špeciálne stravovacie potreby. GO! SOLUTIONS ™ používa múčky s deklarovaným druhom mäsa (t. J. kuracia, alebo lososová múčka) ako vysoko kvalitný koncentrovaný zdroj bielkovín, aby sa zaistilo, že váš maznáčik získa z čo najmenšieho množstva potravín čo najviac výživných látok.

Používa sa hydina vo vašich krmivách z bez klietkových chovov? A čo steroidy a hormóny?
Áno. Naša dôveryhodná sieť poľnohospodárov chová hydinu v otvorených stodolách; kŕdle sa môžu voľne pohybovať a majú stály prístup k potrave a vode. Používanie hormónov a steroidov pri produkcii kurčaťa je v Kanade nezákonné od 60. rokov minulého storočia.

Sú ryby použité vo vašich krmivách testované na ťažké kovy, ako je ortuť?
Áno, zabezpečujeme, aby ryby, ktoré používame, boli testované na ťažké kovy pred ich prijatím na spracovanie v našom závode.

Aké druhy konzervačných látok používate vo svojich recepúrach?
Petcurean používa na konzerváciu iba prírodné zmesi tokoferolov; nepoužívame žiadne umelé ani chemické konzervačné látky v lososovej múčke ani v žiadnych našich receptúrach (žiadny etoxyquin, BHA alebo BHT). V súvislosti s touto problematikou sme mimoriadne dôslední a podnikáme ďalšie kroky, aby sme si boli istí, že všetky suroviny od našich dodávateľov a partnerov sú s touto filozofiou v súlade. Zmesi tokoferolov sú tiež vynikajúcim zdrojom vitamínu E.

Je vaše jedlo pečené alebo extrudované?
Naším cieľom je udržiavať výživovú integritu zložiek, ktoré používame v našich receptoch, a tak naše potraviny extrudujeme pri teplotách nižších ako je obvyklé pri pečení. Konečný výsledok je vysoko výživný, ľahko stráviteľný produkt bohatý na živiny pre domáce zvieratá.

Odkiaľ pochádzajú suroviny použité vo vašich výrobkoch?
Všetky mäsové bielkoviny, obilniny, obilniny, ovocie a zelenina v našich krmivách GO! SOLUTIONS ™, NOW FRESH ™ a GATHER ™ pochádzajú zo Severnej Ameriky (čo najbližšie k výrobnému zariadeniu), s výnimkou jahňaciny a zveriny, ktoré pochádzajú z Austrálie a Nového Zélandu (z chovov certifikovaných EÚ). Spolupracujeme s dôveryhodnou sieťou miestnych poľnohospodárov a farmárov, ktorí nám môžu poskytnúť najčerstvejší a najkvalitnejší produkt; to nielenže spĺňa naše požiadavky na čerstvosť a nutričnú integritu, ale používanie miestnych zdrojov znamená menej emisií znečisťujúcich náš vzduch z diaľkovej prepravy.
Všetky jahňatá sú pred vstupom do Kanady kontrolované vládou a veterinárom.

Farba a tvar granúl sa niekedy líši. Prečo?
V spoločnosti Petcurean formulujeme naše recepty pomocou skutočných potravinových prísad - to najlepšie z najlepších.  A rovnako ako skutočné jedlo, ktoré poskytuje matka príroda, sa farba a štruktúra zložiek, ktoré sa dostanú do našich receptov, líši. Napríklad; Dodávky a mäsa sa líšia v závislosti od dodávateľov a šarží (napr. tmavé mäso vs. biele mäso). Tiež receptúry s vyšším obsahom mäsa sú hustejšie a tým pádom ťažšie tvarovateľné (v porovnaní s obilninami alebo zrnami), čo vedie k zmenám tvaru granulovaného tvaru. Oleje, ak sú aplikované, buď zvonku alebo vnútri granule, môžu ovplyvniť farbu a hustotu (veľkosť) granule. Oleje tiež zohrávajú významnú úlohu pri chuti potravín. Nakoniec spoločnosť Petcurean nepoužíva umelé farbivá, príchute ani konzervačné látky, čo tiež prispieva k odchýlkam farby a štruktúry.

Zdroj: https://www.petcurean.com/blog/ingredient-faqs/

 

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili  ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Bez ich použitia eshop nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Pokračovať
Nastaviť
Nesúhlasím