Tovar v akcii


Benefity


Poštovné vrátane balného:
SR: 2,90 €, pri nákupe nad 70.-€ ZDARMA
ČR: 6,30 €, pri nákupe nad 100.-€ ZDARMA


Kvalitné krmivá


Denim Collective


K9 JORDAN

Porovnanie cien na Pricemania.sk NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

5 tréningových tipov na dobré správanie psa

31. 01. 2024, 15:37

Psy sú našimi najlepšími spoločníkmi! Avšak nie vždy je každý okamih taký radostný, ako by mohol byť, keď váš pes nie je riadne vycvičený na vykonávanie určitých činností alebo na vyhýbanie sa nežiaducemu správaniu. Ak chcete svojho psa naučiť lepšie počúvať vaše príkazy, sústreďte sa na tréning, ktorý zahŕňa poslušnosť aj konkrétne akcie, ktoré od neho očakávate, pričom používajte tréning s pozitívnou stimuláciou.

1. Ako cvičiť svojho psa pomocou extrémne dlhého vodítka

Existuje rad vodítok, ktoré pomáhajú v procese výcviku . A a hoci je všeobecne uznávané, že kratšie vodítko poskytuje lepšiu kontrolu, dlhšie vodítka vám môžu dopomôcť k skvelým výsledkom, ak sa správne použijú. Dlhé vodítko pre psov EzyDog Track N Train je 5 metrové vodítko pre psov skvelé na nácvik privolania, najmä pri tréningu šteniatka.

Keď je váš pes ďalej, môžete ho trénovať s týmto vodítkom, aby reagoval na vaše príkazy, ako sú: „poď sem“, „nechaj toho“, „sadni“ a „ostaň“. Keď odviniete vodítko, dajte psovi požadovaný príkaz a začnite sa od neno vzďalovať. Na začiatku udržiavajte vzdialenosť 1-2 metre, až kým sa povel nenaučia. Vždy ic prisprávnom vykonaní povelu odmeňte pochúťkou. Takto sa zvyšuje pravdepodobnosť, že budú počúvať v neočakávaných situáciách. Vodítko Track n Train výrazne zlepšuje účinnosť vašich tréningových snáh tým, že vám umožňuje rýchlo korigovať správanie psa aj na dlhšiu vzdialenosť, čím viete eliminovať reakcie na rušivé faktory,

2. Ako vyškoliť svojho psa chodiť na vodítku bez ťahania

Dosiahnuť aby váš pes šiel pekne pri nohe a neťahal, môže byť náročné a v niektorých prípadoch za môže zdať nemožné. Použitie správneho vodítka a typov postrojov pre psov v kombinácii s pozitívnym posilňovaním je kľúčom k úspechu. Postroje EzyDog  X-Link s prípojkou UpFront D-Ring vám umožňujú pripojiť vaše vodítko k prednej časti vášho psa. To poskytuje dodatočnú kontrolu tým, že posúva ťažisko psa a núti ho znížiť ťahanie. Tieto postroje majú viacero prípojných bodov, aby ste mohli ľahko prepínať medzi štandardnou prechádzkou a tréningom.

Ak váš pes začne ťahať na vodítku, jednoducho zastavte a počkajte, kým nebude na vodítku žiadne napätie, predtým než znovu pokračujete vo svojej prechádzke. Opakujte postup, ak váš pes znovu ťahá na vodítku. Tiež môžete použiť pochúťky, aby pes ostal pri vás, alebo ho zavolať späť, keď sa dostane dopredu. Táto stratégia učí vášho psa ako sa má správať, aby mohol pokračovať v chôdzi.

3. Použitie "pamlskovníku"

Na tréning s pochúťkami môžete použiť špeciálne tréningové pochúťky, chutné lahôdky alebo dokonca niektoré zo zvyčajných granúl vášho psa. Keď začnete, vydávajte príkazy a bezprostredne po ich vykonaní odmeňte psa pamlskom.

Pri výcviku psa, je pamlsok využívaný ako „motivátor“, ktorý priťahuje ich jeho pozornosť a pes si veľmi rýchlo spojú vykonanie povelu so získaním odmeny. Jedlo je preferovanou odmenou pre väčšinu psov.

Na pomoc v tomto procese môžete použiť zásobník na pamlsky EYZDOG SNAK PAK. Ide o doplnok, ktorý sa zapína okolo vášho pásu a má magnetický uzáver, ktorý zabezpečuje jednoduchý a rýchly prístup k pochúťkam - udržiava vaše ruky voľné a zaručuje, že nezmeškáte tie malé, kritické tréningové príležitosti ktoré prichádzajú bezprostredne po splnení povelu.

4. Tréning s klikerom

Tréning pomocou kliknutia je jednoduchý a overený spôsob prístupu k tréningu psov, ktorý pridáva ďalšiu vrstvu k pozitívnemu posilňovaniu. Kliknutie poskytuje "udalostný značkovač", ktorý spája pozitívne správanie s odmenou. Tento jasný spôsob komunikácie, spolu s hlasovými signálmi a pochúťkami, je efektívnym spôsobom, ako psa naučiť počúvať vaše príkazy bezpečným a humánnym spôsobom.

EzyDog Command Training Clicker je kliker pre tréning psov, ktorý sa dá nosiť na prste, ako prsteň, umožňujúci  rýchly prístup k tlačidlu kliknutia, zatiaľ čo vaše ruky zostávajú voľné.

5. Výcvik pod dohľadoim skúseného trénera psov

Skvelý spôsob, ako začať s tréningom vášho psa, je vyhľadať si profesionála. Tréneri psov vám môžu naučiť sa základy poslušnosti vášho psa. Toto je obzvlášť užitočné, keď začínate so starším psom, alebo nemáte žiadne skúsenosti. Pri výbere trénera psov sa uistite o jeho odbornosti a metódach ktoré použiva.

Otázky, ktoré položiť trénerovi psov:

• Ako dlho trénujete psov?

• Aké typy kvalifikácií máte v trénovaní psov?

• Aká je vaša metóda tréningu?

• Ste už pracovali s týmto plemenom predtým?

• Ste už pracovali na mojej konkrétnej požiadavke/probléme?

 

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili  ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Bez ich použitia eshop nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Pokračovať
Nastaviť
Nesúhlasím