Tovar v akcii


Benefity


Poštovné vrátane balného:
SR: 2,90 €, pri nákupe nad 70.-€ ZDARMA
ČR: 6,30 €, pri nákupe nad 100.-€ ZDARMA


Kvalitné krmivá


Denim Collective


K9 JORDAN

Porovnanie cien na Pricemania.sk NajNakup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete.

Petcurean GO! DAILY DEFENCE Chicken - analýza zloženia

20. 04. 2018, 16:15

Nedávno sme vám predstavili Nové krmivá v našom e-shope značky Petcurean (https://www.activedog.sk/category/krmivo-pre-psov/38). Postupne vám predstavíme jednotlivé varianty, popíšeme zloženie a pridáme zopár vlastných postrehov.

Petcurean GO! DAILY DEFENCE Chicken – receptúra s kuracím mäsom

Receptúra starostlivo pripravená z kuracieho mäsa prémiovej kvality, ovocia, zeleniny s obsahom omega kyselín. Krmivo plné živín a odporúčané odborníkmi na výživu, ktoré poskytuje vášmu psovi tak dôležitú preventívnu zdravotnú starostlivosť.

Krmivo neobsahuje žiadne vedľajšie produkty, pridané rastové hormóny alebo umelé konzervanty, ani pšenicu, kukuricu, či sóju.

Jedná sa o tzv „all life stages“ receptúru – to znamená, že krmivo je vhodné pre psy všetkých vekových kategórií bez ohľadu na veľkosť. Rozdiel je iba v dávkovaní.

Zloženie:

kuracie mäso 60% (kuracie mäso, vykostené kuracie mäso, kurací tuk, prírodná kuracia príchuť), celá hnedá ryža, celá biela ryža, ovsená múka, slnečnicový olej, zemiaky, lososová múčka, celé sušené vajcia, ľanový olej, ryžové otruby, lucerna, jablká, mrkva, brusnice, chlorid sodný, chlorid draselný, kvasnicový extrakt, sušené riasy, sušený koreň čakanky, sušený fermentačný produkt Aspergillus niger, sušený fermentačný produkt Aspergillus oryzae, sušený rozmarín.

Výživové prísady na 1 kg:

E672 vitamín A 13 080 IU, E671 vitamín D3 1 420 IU, 3a700 vitamín E 230 IU, E1 (železo) 290 mg, E2 (jód) 3,7 mg, E4 (meď) 15,2 mg, E5 (mangán) 28 mg, E6 (zinok) 189 mg, 3b8.10 (selén) 0,5 mg; zootechnickej prísady; Lactobacillus acidofilus a Enterococcus faecium 3,3×108JTK.

Analytické zložky:

Bielkoviny 25,8 %, tuk 14,8 %, hrubá vláknina 1,7 %, popol 6,9 %, vlhkosť 8,0 %, omega-6 3,0 %, omega-3 0,4 %.

Táto receptúra tiež obsahuje:

  •  Pre a pro biotiká pre lepšie zažívanie
  •  Antioxidanty pre lepšiu imunitu
  •  Omega kyseliny pre zdravú kožu a srsť

Krmivo neobsahuje žiadne farbivá, umelé konzervanty, hormóny, vedľajšie živočíšne produkty, ani pšenicu, kukuricu či sóju

Calorie Content: ME = 3889 kcal/kg

 

Popis jednotlivých surovín:

Prvou a druhou zložkou je kuracie mäso a  vykostené kurča (60%) – zdroj vysoko kvalitných bielkovín nevyhnutných pre zdravý vývoj psa. Kurčatá pridávané do krmív Petcurean neobsahujú kosti, zobáky, perie ani beháky. Sú zo starostlivo vyberaných fariem

Treťou a štvrtou zložkou je hnedá ryža a biela ryža. Ryža je komplexný uhľohydrát, ktorý je ľahko stráviteľný. Je zdroj vitamínov B, železa, mangánu, horčíku a selénu. Obsahuje tiež nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, dôležité nielen pre uchovanie zdravých ciev. Hnedá ryža obsahuje vlákninu, potrebnú pre zdravé trávenie. Hnedá ryža je obľúbenou surovinou  výrobcov kvalitných krmív.

Piata zložka je ovsená múka, celozrnný produkt vyrobený z hrubo rozdrveného ovsa. Ovsené vločky sú prirodzene bohaté na vitamíny B a vlákniny, obsahujú tiež mangán, horčík, selén a fosfor. Neobsahuje lepok

Šiestou zložkou je slnečnicový olej. Má vysoký obsah omega-6 mastných kyselín a vitamínu E, ktorý má výborné antioxidačné účinky.

Siedmou zložkou je kurací tuk. Kuracie tuky sa získavajú procesom podobným vereniu polievky, kedy sa tuk po vychladnutí odstredí z jej povrchu. Kuracie tuky majú vysoký obsah kyseliny linolovej, čo je životne dôležitá mastná kyselina omega-6. Kuracie tuky sú kvalitnou a dôležitou zložkou krmiva.

Ôsma zložka je zemiak. Zemiaky možno považovať za bezlepkový zdroj stráviteľných sacharidov bohatý aj na vlákninu, vitamín C, B6 a draslík.

Deviata zložka je lososová múčka, bohatý zdroj bielkovín a omega 3 a 6 mastných kyselín ktoré sú účinnou prevenciou kardiovaskulárnych ochorení.

Celé sušené vajce na desiatom mieste je výborným zdrojom kvalitných bielkovín a vitamínov A, B, D a E. Zo stopových prvkov obsahuje hlavne fosfor a vápnik, ktorý je dobre vstrebateľný vďaka obsahu vitamínu D. Vajcia sú ľahko stráviteľné a majú mimoriadne vysokú biologickú hodnotu.

 

Ďalšie zaujímavé ingrediencie sú:

Ľanový olej – jeden z najlepších zdrojov omega-3 mastných kyselín nevyhnutných pre zdravie psa.

Hrachové vlákno, zmes rozpustnej aj nerozpustnej vlákniny získanej z hrachových trupov. Okrem obvyklých prínosov vlákniny nemá tento poľnohospodársky vedľajší produkt pre psov žiadnu inú nutričnú hodnotu.

Lucerna má Je vynikajúcim prírodným zdrojom dôležitých živín, vitamínov a minerálov, najmä železa, horčíku, mangánu, vitamínu A, C, E, ďalej niekoľkých vitamínov rady B a vysoko kvalitnej vlákniny. Lucernu možno označiť ako  „superpotravinu“.

Jablká, mrkva a brusnice zastupujú ovocnú a zeleninovú zložku bohatú na kvalitnú vlákninu, vitamíny a minerály.

Koreň čakanky je bohatý na inulín, ktorý je prirodzeným zdrojom rozpustnej vlákniny, ale aj prebiotikom používaným na podporu rastu zdravých baktérií v tráviacom trakte psa.

Tiež si všimnime, že tento recept obsahuje kvasnicový extrakt, ktorý sa na rozdiel od bežnejšej anorganickej formy selénu (seleničitan sodný), považuje za bezpečnejšiu protinádorovú alternatívu.

Receptúra tiež zahŕňa chelátové minerály, minerály, ktoré boli chemicky pripojené k proteínom. To zjednodušuje ich absorpciu. Chelátové minerály sa zvyčajne nachádzajú v lepších krmivách pre psov.

Výrok portálu DOG ADVISOR ku krmivu: HIGHLY RECOMMENDED

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili  ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Bez ich použitia eshop nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Pokračovať
Nastaviť
Nesúhlasím